Skip links

A/B Østbanegade, København Ø – Modernisering af boligforening

Renovation: 2018
Case: Boligforening
Område: København
Om denne case

A/B Østbanegade er en af de eneste bygninger i København, der er opført i jugendstil. Ejendommen blev opført som den første i et nyt velhaverkvarter på det flade forland, det såkaldte glacis, lige uden for Københavns gamle voldterræn.

Bygningen har en monumental karakter, og er indrettet med ti store lejligheder, fem på hver side af opgangen.

De øverste lejligheder gemmer sig bag specielle vinduer, der har form som ovaler eller øjne. Huset er i fire etager, udformet som hjørnehus med syv fag mod Østbanegade, et affaset hjørnefag og fire fag mod Trondhjems Plads, i dag er bygningen del af en fuldbygget karré.

Formsproget er karakteristisk jugendstil med dekorative, halvrunde frontoner og altaner med slyngede smedejernsornamenter.

Mod gaden har taget sortglaserede tagsten, mens det mod gården er skiferbelagt. Bygningen er renoveret og fredet omkring 2000.

I og med at Glascisgaarden beliggende på Østbanegade er fredet gør at vi som entreprenør skal være meget nøje i moderniseringsarbejderne.

I tæt samarbejde med bestyrelsen var det muligt at koordinere flere moderniseringsarbejder såsom udskiftning af vinduer, facaderenovering, sikring mod nedfald i lysskakte, reparation af alle lysskakte og sikring mod vandindtræning samt en større renovering af bagtrapperne.

I forbindelse med modernisering af bagtrapperne, blev der taget farveprøver af de kalkede vægge, malet vægge, træmaling, rørmaling for at sikre det korrekt materialevalg og farve blev benyttet igen.

Undervejs i hele forløbet, har Entreprisestyring stået til rådighed overfor bygherren i forholdet til at planlægge drift og vedligeholdelsesplanerne på ejendommen samt være behjælpelige med at få budgetteret de forskellige moderniseringsarbejder.

Det løbende samarbejde med bestyrelsen har været en fornøjelse og især spændende da ejendommen er fredet når der er flere byggetekniske forhold som skal overholdes end normalt.

Vi er altid klar til en uforpligtende snak om dine ønsker og behov

Kontakt os